joi, 25 februarie 2010

Taxa pe fast food

sursa: Pagina Medicala

In urma dezbaterii privind introducerea taxei pe fast-food, prof.dr. Adrian Streinu Cercel, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, a precizat ca este posibil ca aceasta plata sa nu fie adoptata, informeaza Agerpres.

Reprezentantul MS a mai precizat ca cel mai mare castig este ca a inceput sa se discute despre sanatate, in special a copilului.

Propunerile retinute din dezbatere vor fi analizate de comisia MS, a mai spus secretarul de stat, adaugand ca lista cu produsele care ar putea fi taxate urmeaza sa se elaboreze, procedeul fiind de lunga durata avand in vedere ca pentru un reper exista in jur de 40.000 de produse.

Shaorma si pizza nu vor fi taxate

In cadrul dezbaterii s-au dat asigurari ca nu vor fi taxate carnea, produsele din carne, legumele, fructele, cerealele, shaorma sau pizza.

Participantii la dezbatere, reprezentanti ai patronatelor din industria alimentara, sindicate, ONG-uri, s-au aratat impotriva introducerii taxei si au venit cu argumente in acest sens. S-au ajuns astfel la concluzii cum ar fi faptul ca aceasta taxa ar incuraja evaziunea fiscala si nu va aduce niciun beneficiu pentru sanatate

Reprezentantii industriei alimentare sustin ca taxa va incuraja evaziunea fiscala si nu va aduce niciun beneficiu pentru sanatate, intrucat oamenii saraci vor apela la comertul la negru si vor manca produse si mai proaste.

Viorel Marin de la UGIR 1903 a sustinut chiar ca taxa initiata de ministrul Sanatatii nu este pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei, ci pentru a atrage fonduri pentru minister si a aratat ca ar trebui pus accentul pe educatia in scoli si nu pe instituirea de taxe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu